Dizme

0
153

Dizme tarifi için Malzemeler :

• Köfteler için kıyma

• Köftelik harç

• Patetes

• Soğan

• Salça

• Baharatlar

Dizme yemeğinin hazırlanışı:

Kıymayı köftelik harçla hazırlayıp köftelere sekil veriniz. Patetesleri soyup halka halka 0.5 cm. kalınlıgında dilimleyiniz. Sonra genis bir tencerinin altına patetesleri bir sıra dizin. Sonra köfteleri dizin sonra tekrar patetesleri dizin üzerlerini kürdanla sabitlestir. Diger bir tarafta soganı piyazlık dogra, hafif pembelesince salçayı, baharatları, sarımsagı koyarak hafif kavur ve pateteslerin üzerine dök. Her tarafına esit miktarda yayarak suyunu ilave et. kısık ateste 30-45 dk. pisirildikten sonra servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikÇiğ Köfte
Sonraki İçerikDomates Sulu Köfte

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here