Habiycın

0
46

Habiycın tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg. un
  • yarım kibrit kutusu yaş maya
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • yeteri kadar tuz
  • aldığı kadar un
  • 1 kg çerkez peyniri
  • Habiycın yemeğinin hazırlanışı:

    Mayayı su ile yumuşatıp köpük köpük olana kadar bekledikten sonra, zeytinyağı, yumurta ve tuz ekleyip aldığı kadar su ile hamur yumuşak yoğurulur. Mayalanmaya bırakılır. Kabaran hamur iki parçaya ayrılır.Kalınca açılır. Yağlanmış fırın tepsisine bir katı yayılır arasına çerkez peyniri rendelenerek serpilir. Üzerine diğer hamur açılarak konur, her iki kat hamurun kenarları birlikte kıvrılarak kapatılır, ardından önceden ısıtılmış 200 derecede pişirilir. kaynak:zeytinağacı

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikGül Böreği
    Sonraki İçerikHardallı Ekmek

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here