Hindili Patates Dolması

0
36

Hindili Patates Dolması tarifi için Malzemeler :

• 1 tane soğan

• 4 adet orta boy patates

• 250 gr kuşbaşı hindi

• 2 adet sivri biber

• 1 adet domates

• 6-7 adet mantar

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

• 50 gr kaşar peynir rendesi

• Yeterince tuz, karabiber, pulbiber

• 1 çay kaşığı kekik

• 4 adet limon

Hindili Patates Dolması yemeğinin hazırlanışı:

Patatesleri yıkayıp haşlayın (Dağılmaması için fazla haşlamayın). Diğer tarafta bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ koyun.
Isınınca incecik kıyılmış soğanları ekleyin. Soğanlar sararmaya başlayınca limonlu suda bekletilmiş ince doğranmış
mantarları, kuşbaşı hindi etleri, ince doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Ateşten almadan az önce tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiberi ekleyin. Diğer Tarafta haşlanmış soğumuş patateslerin kabuklarını soyun.(Taze patateslerin kabukları arzu edilirse soyulmadan kullanılır)Tepsiye konan yuvarlak kısımları düzeltin. Patateslerin içlerini hafif şekilde oyun. Hazırlanan içi patateslerle doldurun. Üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin. 250 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikHindili Kapama
Sonraki İçerikKabak Mus

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here