Patlıcanlı Musakka

0
46

Patlıcanlı Musakka tarifi için Malzemeler :

• 5 adet orta boy patbcan

• 375 ıııl (1 1/2 su bardağı) zeytinyağı

• 45 g (3 çorba k.) Saııa

• 300 g kuzu kıyması

• 100 g (1 büyük boy) soğan (ince doğranmış)

• 400 g (2 adet) domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış)

• 200 g koııkase domates

• 4 adet dolmalık biber (sap ve çekiıdekleri ayıklandıktan sonra ikiye kesilmiş)

• 1/2 çay k. tuz, karabiber

• 375 ml (1 1/2 su bardağı) et suyu ya da su

Patlıcanlı Musakka yemeğinin hazırlanışı:

Önce fırınınızı 175 °C`ye getirip, ısıtın.

Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın.

Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın. Kağıt peçete üzerine çıkartın. Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin.Bir tencerede Sana`yı eritin. Yağ kızınca soğam arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin. Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin.Tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına sürüp, musakkayı 25-30 dakika pişirin. Patlıcan musakkasını önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikPATLICAN SİLKME
Sonraki İçerikPeynirli Dip

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here