Sarımsaklı Lahmacun

0
52

Sarımsaklı Lahmacun tarifi için Malzemeler :

  • 4 su b. un
  • yarım p. yaş maya
  • 1 tatlı k. tuz
  • alabildiği kadar ılık su
  • 250 gr. kıyma
  • 50 gr. kuyruk yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 dal taze sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çorba k. salça
  • tuz, karabiber
  • su
  • Sarımsaklı Lahmacun yemeğinin hazırlanışı:

    Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmya ilave edin.Unun üzerne 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritin.Daha sonra hamuru yoğurun.Hamurdan 12 adet beze elde edin.Her bezeyi merdane ile açın.İç harcı için ise 1 adet kuru soğanı çok ince olarak kesin.1 demet maydanozu ince olarak kesin. Karıştrıma kabına 250 gr.kıymayı alın.Üzerine 50 gr.iç yağ ilave edin.Üzerine kuru soğan teze sarımsak,sarımsak,maydanoz,2 çorba kaşığı salça,tuz ve karabiber ilave edip iç harcı karıştırın.İç harcın içine su ilave edin ve karıştırın.Lahmacun hamurlarının içine iç harçtan paylaştırın.Fırın tepsisine lahmacunları alın.Önceden ısıtılmış olan 190 dereclik fırında pişirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSahici Islak Kek
    Sonraki İçerikSebzeli Börek

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here