Şehriyeli Pilavlı İncik

0
50

Şehriyeli Pilavlı İncik tarifi için Malzemeler :

  • 2 su b. pirinç
  • 1 su b. arpa şehriye
  • 750 gr. kuzu incik
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çorba k. salça
  • 1 soğan
  • 4 biber
  • 2 domates
  • sıvıyağ
  • tuz,tane karabiber
  • su
  • Şehriyeli Pilavlı İncik yemeğinin hazırlanışı:

    İlk olarak incikleri sıvıysğda sotelenmeye alın. Üzerine ince doğranmış soğanlar eklenerek iyice sotelenir. Daha sonra pişirecek kadar su ve salça ilave edilerek pişirilir. İncikler pişince fırın kabına önce ayıklanıp yıkanmış pirinç ve şehriye konur. Daha sonra üzerine pişen incikler ve doğranmış domates ve biber konulur. Üzerine inciklerin piştiği et suyu ve biraz daha sıcak su ilave edilerek tuzu ve baharatı eklenerek incikler kızarıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.kaynak:oktayusta

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSucuklu Patates Paçası
    Sonraki İçerikSultan Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here