ZEYTİNYAĞLI FASULYE

0
1222

ZEYTİNYAĞLI FASULYE tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg. fasulye
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Tuz

ZEYTİNYAĞLI FASULYE yemeğinin hazırlanışı:

Fasulyelerin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız. Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız.

Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafif­çe öldürünüz. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe börttürünüz. (Tencereyi silkeleyerek.)

Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğ­ranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz.

Kâfi miktar su, koyup harlı ateşte pişiriniz. Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here