Zeytinyağlı Kabak

0
1024

Zeytinyağlı Kabak tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg kabak

  • 1/2 demet taze soğan

  • 3 domates

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

  • 1 demet dereotu

  • 1 limonun suyu

  • Şeker,

  • Tuz
  • Zeytinyağlı Kabak yemeğinin hazırlanışı:

    Kabakları yıkayıp, ortadan ikiye bölün, sonra da her parçayı dörde bölün. Bir tencerenin içine dizin. Taze soğanları temizleyin, ince kıyın, domatesleri blendırdan geçirin, limonu sikin. Soğan, domates, zeytinyağı, limonun suyu, şeker ve tuzu iyice karıştırın, kabakların üzerine yayın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra, dereotunu ince kıyın, yemeğe karistirin. Soğuk servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikVişneli Yaprak Dolması
    Sonraki İçerikSultan Aziz Böreği

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here