ZEYTİNYAĞLI LAHANA

0
1276

ZEYTİNYAĞLI LAHANA tarifi için Malzemeler :

  • 1 adet orta büyüklükte lahana
  • 2 bardak pirinç
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 5*6 adet soğan
  • 2 adet limon
  • tuz
  • 1 kaşık Baharatlar (Nane, maydanoz, dereotu, fıstık, üzüm)

ZEYTİNYAĞLI LAHANA yemeğinin hazırlanışı:

Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız. Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız.

Suyunu süzüp soğuduktan son­ra yapraklarını ayırınız. Bir tencereye soğanları soyup ye­mek soğanı şeklinde doğrayınız. Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz.

Yağını da koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgirle karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el da­yanabilecek kadar sıcak suda ıslatınız.

Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz. Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflanıncaya kadar kavurunuz.

Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz.

Ateşten alınca baharatları­nı maydanoz, nane, dereotunu kıyarak koyunuz. Limon su­yunu da koyup hepsini birden karıştırınız.

Tencerenin dibine maydanoz, nane saplarım koyunuz. Lahana yaprakların, istediğiniz büyüklükte kesiniz.

Kesilen yaprakları kâfi miktar iç koyup sıkıştırmadan kapatıp sarınız. Tencereye muntazam dizip üstlerini lahana yapraklarıyla kapatınız.

Kafi miktar su ve yarım limon suyu koyup yapraklar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here