Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması

0
1250

Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması tarifi için Malzemeler :

• 500 gr. yer elması
• 2 adet portakal(suyu
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı zeytin yağ
• 1 adet havuç
• 1 çaykaşığı toz şeker
• 1,5 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması yemeğinin hazırlanışı:

Yerelmalarını soyarız. Soyduktan sonra doğrarız. Su içerisine koyarız. Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız. Yerelmalarının yanına koyarız.

Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız. Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz. Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz. Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz.

Şeker tuz ilaveedip 15 dk. kısık ateşte pişmeye bırakırız.
Afiyet Olsun.

PAYLAŞ
Önceki İçerikZEYTİNYAĞLI PIRASA
Sonraki İçerikZeytinyağlı Şalgam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here