Zeytinyağlı Şalgam

0
1493

Zeytinyağlı Şalgam tarifi için Malzemeler :

• Şalgam 2-4 adet 1 kg

• Havuç 2 orta boy 200 gram

• Soğan 2 orta boy 120 gram

• Patates 2 orta boy 250 gram

• Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

• Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram

• Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram

• Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram

• Maydanoz 3-4 dal 10 gram

• Limon 1/2 orta boy 50 gram

Zeytinyağlı Şalgam yemeğinin hazırlanışı:

Sebzeleri yıka. Şalgamı soy, ortasını havucun sığabileceği büyüklükte oy, havucu kazı, bu oyuğa sok, içindeki havuç dahil şalgamı 1 santimetre kalınlıkta daire şeklinde kes, yayvan bir tencereye yerleştir. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra. Patatesi soy, 1 santimetre kalınlıkta boyuna dilimle, şalgamların aralarına yerleştir. tuz, şeker, yağ ve suyu koy, sebzeler yumuşayıncaya değin 40-45 dakika kadar pişir. Servis tabağına al ve soğut, üzerine maydanoz yapraklarını serpiştir, limonla servis yap.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here