Zeytinyağlı Yerelması

0
2885

Zeytinyağlı Yerelması tarifi için Malzemeler :

• 1 kg. yerelması,

• 1 adet havuç,

• 1 adet soğan,

• 1 kahve fincanı pirinç,

• 1 çay bardağı zeytinyağ,

• 1 adet limon suyu,

• 1 adet kesme şekeri,

• Tuz

Zeytinyağlı Yerelması yemeğinin hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk. kavurun. Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaya bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dk. kadar pişmeye bırakın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikZeytinyağlı Yaprak Dolması
Sonraki İçerikDiyet Lazanya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here