Acıbadem Pastası

0
867

Acıbadem Pastası tarifi için Malzemeler :

ADEM İÇİN

• Toz badem veya toz fındık 110 g

• Toz şeker 110 g

• Yumurta beyazı 90 g

SÜSLEME İÇİN

• Toz Krem Şanti (çırpılmış)

• Çilek veya frambuaz

Acıbadem Pastası yemeğinin hazırlanışı:

Tüm malzemeler tencere içine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika kanştınlır. Pişirilen hamur tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır.

Tart hamuru 1/2 cm kalınlığında açılıp kupatla kesilir.

Sogutulan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlannın üzerine ortası boş kalacak şekilde sıkılır ve 170 °C`lik fınnda 30-35 dakika pişirilir.

Soğutulan kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile şanti sıkılır. Taze çilek veya frambuaz ile süslemesi yapılır.