Acılı Tavuk ve Pirinç

0
629

Acılı Tavuk ve Pirinç tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • 4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı kesilmiş kereviz
  • /2 su bardağı kesilmiş soğan
  • 1/4 su bardağı taze maydanoz
  • Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
  • 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • Acılı Tavuk ve Pirinç yemeğinin hazırlanışı:

    Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAcılı Tavuk Kanatı
    Sonraki İçerikAdaçaylı Tavuk