Adana Kebabı

0
587

Adana Kebabı tarifi için Malzemeler :

• 1kg Yağsız dana bonfile

• 100gr Kuyruk yağı

• 100gr Kuzu boşluğu

• Karabiber

• İsot

• Tuz

• 2 adet Soğan

• 1 adet Maydonoz

Adana Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu’nu kasaptan alırken hepsini
geniş kıyma aynasında çektirin.

Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte
yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.
Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım
soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.
Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla
süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta
dinlendirelim soğuyana kadar.

Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp
etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.
Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım
etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.
Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla
şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman
dört parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım.

PAYLAŞ
Önceki İçerikŞeftali Kokteyli
Sonraki İçerikAli Paşa Kebabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here