Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası

0
473

Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası tarifi için Malzemeler :

  • 300 gr. Haşlanmış Ahtopot
  • 30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
  • 30 Parça Kıyılmış Domates
  • 230 gr. Yabani Roka
  • 2 Diş Kıyılmış Sarımsak
  • 10 Fesleğen Yaprağı
  • 2 Tutam Taze Kekik
  • 6 Çorba Kaşığı
  • Zeytinyağı
  • 2 Çorba Kaşığı Sirke
  • 2 Adet Limonun Suyu
  • 60 gr Ezilmiş Siyah
  • Zeytin, tuz, Karabiber
  • Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası yemeğinin hazırlanışı:

         Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.
    Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
    Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.

    PAYLAŞ
    Sonraki İçerikAlabalık Izgara

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here