Alabalık Buğulama

0
549

Alabalık Buğulama tarifi için Malzemeler :

  • 4 adet alabalık(fileto edilmiş)
  • 4 adet defne yaprağı
  • 3 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1.5 adet limon suyu
  • 70 gr tereyağ
  • 250 gr mantar
  • 1 çorba kaşığı kapari turşusu
  • Tuz ve karabiber
  • Alabalık Buğulama yemeğinin hazırlanışı:

    Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir. Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir. Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir. Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here