Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)

0
778

Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 100 gr kıyma
  • 1 diş sarmısak
  • 1 adet soğan
  • 1/2 dolmalık fıstık
  • 1 fincan antep fıstığı
  • 1 fincan kuru izmir üzümü
  • yeterince tuz
  • Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) yemeğinin hazırlanışı:

    Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın .Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın. Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın. Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın. 

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAlatlı Pilav
    Sonraki İçerikANKARA PİLAVI