Alinazik (Gaziantep)

0
724

Alinazik (Gaziantep) tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg sogurmelık patlıcan
  • yarım kg az yaglı kıyma
  • toz kırmızı bıber
  • zeytınyagı
  • suzme yogurt
  • Alinazik (Gaziantep) yemeğinin hazırlanışı:

    Patlıcanları fırına koyup 1 saate yakın pısırelım.Daha sonra cıkartıp kabuklarını soyalım aynı ıslemı ocagın ustundede yapabılırız.Kıymayı genısce bır tavaya alıp once bıraz kavuralım.Zeytınyagını ekleyıp kırmızı toz bıberıde ekleyelım.Onu bır kenara alalım.pısen patlıcanlarımızı kalın kenarlı bır tepsıye alalım.ıİçine bıraz tereyagı koyup hafıfce ısıtmaya baslayalım.Bir yandanda suzme yogurdun ıcıne arzu ettıgınız kadar sarımsak ve tuz koyalım.Isınan patlıcanların ustune yogurdu hafıfce dokelım.Bırazda onunla ısıtalım ama cok degıl.Sonra kıymayı ustune bosaltalı.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikaltı ezmeli kıyma kebabı
    Sonraki İçerikAntep Lahmacunu