Alman püresi

0
595

Alman püresi tarifi için Malzemeler :

  • 8 adet orta boy Patates
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 2 yemek kaşığı Margarin
  • 1 küçük baş Soğan
  • 2-3 çaykaşığı Pulbiber
  • 1 Çaykaşığı Karabiber
  • 1 Çaykaşığı Kekik
  • Göz kararı Tuz
  • Alman püresi yemeğinin hazırlanışı:

         Patatesler haşlanır. Kabuğu soyulur. Daha sonra patatesler elle iyice ezilir. Tavada yağ eritilip rendelenmiş soğan kavrulur, salçası ilave edilir. Yoğurulmuş patates tavaya aktarılır.
         Baharatlar ve tuz ilave edildikten sonra 2-3 dk. karıştırıldıktan sonra 5 dk. dinlendirilip servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikACILI FASULYE EZMESİ
    Sonraki İçerikCevizli Peynir

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here