Ananaslı Beyaz Pasta

0
1015

Ananaslı Beyaz Pasta tarifi için Malzemeler :

  • 5 dilim konserve ananas
  • 200 ml krema
  • Çikolata granülleri
  • Pandispanya için:

  • 125 gr tozşeker
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 6 yumurta
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr un
  • Pasta kreması için:

  • 3 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
  • 500 ml süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 60 gr margarin
  • Ananaslı Beyaz Pasta yemeğinin hazırlanışı:

    *Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını derince bir kasede iki misli oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını, bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın. *Her iki karışımı una ekleyip çırpın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğumaya bırakın. Vanilyalı krema için un, şeker ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın vanilyayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Margarini ilave edip mikserle 10 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Ilınmaya bırakın. *Sade kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın. Soğuyan pandispanyayı enine ikiye kesin. Katlarını ananas suyu ile ıslatın. Hazırladığınız pasta kremasını keklerin arasına yayın. Ananası küçük doğrayın. Kremanın üzerine hafifçe batırın. Islatılmış ikinci katı dikkatlice üzerine kapatın. Çırpılmış krema ile pastanın dışını kaplayın. Beyaz çikolata granülleri ile süsleyin. Bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın  

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAnanaslı Alt Üst Keki
    Sonraki İçerikAnanaslı Parfe