Ananaslı Muhallebi

0
815

Ananaslı Muhallebi tarifi için Malzemeler :

  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Limonlu jöle
  • 6 dilim konserve ananas
  • Süsleme İçin:
  • 6 dondurulmuş vişne
  • Ananaslı Muhallebi yemeğinin hazırlanışı:

    Sütü tencereye alın. Yumurtaları, un ve şekeri ekleyip, tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiyi ayaklı 6 cam servis kasesine, üzerinde 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın. Soğuyunca buzdolabına alıp, donuncaya kadar bekletin. Kaseleri dolaptan alıp üzerlerine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde jöleyi ilave edin ve birer ananas dilimi yerleştirin. Ananas dilimlerinin ortasına 1'er tane vişne yerleştirip, buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAmasya Tatlısı
    Sonraki İçerikaslangözü helvası

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here