Ankara Böreği

0
611

Ankara Böreği tarifi için Malzemeler :

  • yağsız kıyma
  • karabiber
  • tuz
  • kırmızı toz biber
  • kimyon
  • 4-5 diş sarımsak
  • soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası(kıymanın miktarına göre değişebilir)
  • yarım çay bardağı su
  • az miktar sıvı yağ
  • yufka
  • yumurta sarısı
  • Ankara Böreği yemeğinin hazırlanışı:

    İlk önce sıvı yağda küçük bir şekilde doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz.Daha sonra kıymamızı ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz ve kıymamızın miktarına göre sırayla tuz,karabiber,kırmızı toz biber,az miktar kimyonumuzu ve rendelediğimiz 5 diş sarımsağı ekliyoruz.

    Sonra bi yemek kaşığı salçamızı ekleyip salçamızlada iyice tüm malzemeyi 3-4 dk pişiriyoruz En son yarım çay bardağı yada kıymamıza göre daha az miktar suyumuzu ekleyip 5 dk pişiriyoruz. Böreğimizin içi piştikten sonra börek tepsimizi az sıvıyağla yağlıyoruz yufkalarımızı hazırlayıp içine pişirdiğimiz malzemeyi sarıp yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz En son böreklerimizin üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıttığımız fırında 10-20 dk pişiriyoruz

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAnçuezli Ekmek
    Sonraki İçerikArap Bacı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here