ANKARA PİLAVI

0
598

ANKARA PİLAVI tarifi için Malzemeler :

  • 1 paket arpa şehriye
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık salça
  • Tuz, karabiber, pul biberi
  • Alabildiğince su
  • 1 tane orta boy soğan
  • ANKARA PİLAVI yemeğinin hazırlanışı:

    İlk önce soğanlar soyulur ve ince ince doğranır soğanlar tencereye konur ve yağı da konup kavrulur.

    Pembeleştikten sonra içine 2 kaşık salça ilave edilir ve devam edilir kavrulmaya. Sonra 1 paket arpa şehriye atılır. Kavrulmaya devam edilir.

    Daha sonra karabiberi atılır ve üstünü geçicek kadar suyu konur ve tuzu da atıldıktan sonra kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Soğukduktan sonra servise sunulur. Afiyet olsun

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAli Paşa Pilavı (6 Kişilik)
    Sonraki İçerikAnkara Tava

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here