Arpa Şehriyeli Et Yahnisi

0
803

Arpa Şehriyeli Et Yahnisi tarifi için Malzemeler :

  • 2 çorba kasığı margarin
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 çorba kasığı kuşbaşı et
  • 2 adet biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Kimyon, karabiber
  • Tuz
  • Arpa Şehriyeli Et Yahnisi yemeğinin hazırlanışı:

    Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAntep Usülü Yoğurtlu Patates
    Sonraki İçerikBanduma