Asma Yaprağı Sarması

0
820

Asma Yaprağı Sarması tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr. kıyma
  • 500 gr. yaprak
  • 2 adet soğan
  • 2 kaşık yağ
  • Maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 limon
  • Asma Yaprağı Sarması yemeğinin hazırlanışı:

    Taze yaprakları ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar su­ya koyup hafifçe haşlayınız. Etli dolma içini hazırlayınız. Haşlanmış yaprakların tüyü yüzüne birer parça koyup 3 cm. boyun da sarınız. Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine yap­rak koyup üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz. Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandı­rılmış salça veya bir domates ve limon suyu sı­kıp pişiriniz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAntep Usulü Dolma
    Sonraki İçerikBulgurlu Dolma