Ayva Borani

0
1155

Ayva Borani tarifi için Malzemeler :

• 4 adet ayva

• 250 gr yağsız kuzu kusbası

• 30 gr margarin

• 4 çorba kasığı toz seker

• 1 çay kasığı tuz

• 1 çay kasığı nane

• 5-6 dis sarımsak

• 3 su bardağı su

Ayva Borani yemeğinin hazırlanışı:

Margarini derin tencerede eritin kusbası eti, tuzu ve sekeri ekleyerek kavurun. 3 bardak suyu ekleyin 5 dk. kaynamaya bırakın ayvaların kabugunu soyup, çekirdeklerini çıkarın. 9-10 parçaya bölün kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın 10 dk. kadar daha pisirdikten sonra naneyi ekleyin.

5 dk. sonra atesten alıp servis yapabilirsiniz.

PAYLAŞ
Önceki İçerikAşure
Sonraki İçerikAyva Helvası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here