Ayva Tatlısı

0
929

Ayva Tatlısı tarifi için Malzemeler :

• 4 ayva

• 1 elma

• 100 g çekirdeksiz kuru üzüm

• 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker

• ½ çay kaşığı şeker boyası

• 2 yemek kaşığı kaymak

• Tarçın

Ayva Tatlısı yemeğinin hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.

Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.

Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikAyva Helvası
Sonraki İçerikAyvalı Etimek Tatlısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here