Ayvalı Humus

0
988

Ayvalı Humus tarifi için Malzemeler :

  • 300 gr nohut
  • 500 gr tahin
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet ekmek ayvası
  • Yarım limon suyu
  • 2 adet tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,tuz
  • Ayvalı Humus yemeğinin hazırlanışı:

    Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin. Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikAyvalı Etimek Tatlısı
    Sonraki İçerikBadem Ezmesi

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here