Ayvalı Kek

0
806

Ayvalı Kek tarifi için Malzemeler :

  • 2.5 Su Bardağı Un

  • 1.5 Su Bardağı Toz şeker

  • 1 Su Bardağı Ayva Reçeli

  • 1 Çay Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı

  • 1 Su Bardağı Süt

  • 100 gr Margarin

  • 1 Kabartma Tozu

  • 1 Yumurta

  • 1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü

  • 2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
  • Ayvalı Kek yemeğinin hazırlanışı:

    Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin. Hamuru iyice karıştırıp margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün.
    Kalan margarini hamurun üzerine parça parça keserek ilave edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kekin üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
     
     

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikArmutlu-Fıstıklı Kek
    Sonraki İçerikAyvalı Rulo