Babagannuş

0
866

Babagannuş tarifi için Malzemeler :

  • 4 adet patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardapğı süzme yoğurt
  • 1 adet limon suyu
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Babagannuş yemeğinin hazırlanışı:

    Patlıcanları közleyip doğrayın. Diğer tarafta tahin, süzme yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Sarımsakları da doğrayıp ekleyin. Bu sosla patlıcanları karıştırın. Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın. Tazen fesleğen, nane gibi yeşilliklerle süsleyin. Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz için güzel bir aperatif.kaynak:yeşilelma

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikACILI FASULYE EZMESİ
    Sonraki İçerikCevizli Peynir