Bademli Çıtır Helva

0
805

Bademli Çıtır Helva tarifi için Malzemeler :

  • 3 su b. irmik
  • 2 çorba k. tereyağı
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba k. esmer toz şeker
  • Bademli Çıtır Helva yemeğinin hazırlanışı:

    2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikbadem keşkül
    Sonraki İçerikBakla Helvası

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here