Baharatlı pilav

0
665

Baharatlı pilav tarifi için Malzemeler :

  • 2 soğan
  • 2 sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber, tuz
  • Kırmızı toz biber,safran, hintceviz
  • 250 gr soyulmuş domates
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 250 gr pilinç
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 6 jumbo karides
  • Limon suyu
  • Baharatlı pilav yemeğinin hazırlanışı:

    Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin.
    Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.
    Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBademli ve üzümlü pilav
    Sonraki İçerikBezelyeli Pilav

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here