Bakla Helvası

0
1005

Bakla Helvası tarifi için Malzemeler :

  • 1 su bardağı kuru bakla püresi (önceden ıslatılmış haşlanıp püre haline getirilmiş)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • fındık, ceviz, tarçın
  • Bakla Helvası yemeğinin hazırlanışı:

    Şeker, yumurta ve kabartma tozu bir müddet çırpıldıktan sonra bakla püresine eklenir. Karışım iyice birbirine yedirildikten sonra önceden ısıtılmış (200 derece) fırında 45 dakika kadar pişirilir.  Piştikten sonra biraz soğuması beklenir ve dikdörtgen şeklinde kesilerek tabağa alınır. Üzeri fındık, ceviz ve tarçınla süslenerek servis edilir.  kaynak:hanimiş

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here