Balık Ezmesi Salatası

0
950

Balık Ezmesi Salatası tarifi için Malzemeler :

  • 250 gr. tuzlu sardalya balığı
  • 100 gr. beyaz fıstık
  • 1 kalın dilim ekmek içi
  • ½ bardak zeytinyağı
  • 1 demet limon
  • 250 gr. siyah zeytin
  • Balık Ezmesi Salatası yemeğinin hazırlanışı:

    Balıkarı temizleyip yıkadıktan sonra havanda ezilinceye kadar dövün. Fıstıkları makinadan geçirin. Zeytinlerin yarısını çekirdek ve kabuklarını çıkardıktan sonra havanda dövün. Ekmeği ıslatıp suyunu sıkın. Sonra da hepsini balık ezmesine karıştırın. Ezmeye zeytinyağı ve limon suyu yedirin. Kalan zeytinlerin çekirdeklerini dikkatlice çıkardıktan sonra içlerini balık ezmesiyle doldurun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBakü Güzeli
    Sonraki İçerikBalsamikli Soğan