Balık Pilakisi

0
813

Balık Pilakisi tarifi için Malzemeler :

• 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)

• 2-3 adet patates

• 1 çay bardağı zeytinyağı

• 2 adet havuç

• 1 adet küçük kereviz

• 4 diş sarmısak

• 2 adet limon

• 1 adet maydanoz

• Tuz , karabiber

• 2-3 adet soğan

Balık Pilakisi yemeğinin hazırlanışı:

Soğanları piyaz doğrayın.

Zeytinyağında kızartmadan kavurun.

2 su bardağı su ilave edip, kaynatın.

Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin.

Tekrar ateşe koyun.

Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin.

Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin.

İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.