Balkabaklı Volovon

0
674

Balkabaklı Volovon tarifi için Malzemeler :

• 12 adet kare milyof hamuru

• Yarım kg bal kabağı

• 1 adet yumurta

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 çay kaşığı tarçın

• 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri

• 4-5 yemek kaşığı kuru izmir üzümü

• 1 kahve fincanı sıcak su

Balkabaklı Volovon yemeğinin hazırlanışı:

Milföy hamurlarının kenarlarını tırtıklı ruletle ince olarak kesin. 6 adedinin ortasını kenarlarından 1 cm kalacak şekilde kesip çıkartın.

Yumurta sarısını hamurların üzerlerine sürüp ortasını çıkartın. Yumurta sarısını hamurların üzerlerine sürüp ortasını çıkardığınız hamurların üzerine üst üste koyun. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakaika pişirin. Fırından çıkınca üzerlerine pudra şekerleri ekleyin. Kabakları soyup küp şeklinde doğrayın. Üzerine bir kahve fincanı sıcak su ilave edip üzümlerle birlikte yumuşayınca toz şekeri ekleyin.

Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın. Tarçını üzerine döküp soğumaya bırakın. Bal kabaklarını volovanlarını içlerine doldurun. Üzerine arzunuza göre süsleyip servis sunun.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBalkabağı Pastası
Sonraki İçerikBanyolu Kurabiye