Ballı Muzlu Ayva Tatlısı

0
1026

Ballı Muzlu Ayva Tatlısı tarifi için Malzemeler :

• 4 ayva

• 1 elma

• 100 g çekirdeksiz kuru üzüm

• 8 su bardağı su

• 6 su bardağı tozşeker

• ½ çay kaşığı şeker boyası 4 yemek kaşığı bal

• 4 muz

• 8 yemek kaşığı kaymak

• 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

• Tarçın

Ballı Muzlu Ayva Tatlısı yemeğinin hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.

Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.

Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyip, ayvaların çevresine dizin.

Muzların üzerine küçük parçalar halinde kaymak yerleştirin, kaymağın üzerine ceviz serpin. Cevizin üstünde bir kaşık balı gezdirip, servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBallı Kule
Sonraki İçerikBavarua

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here