Bamya Çorbası

0
743

Bamya Çorbası tarifi için Malzemeler :

  • 200 gr çiçek (kuru) bamya

  • 100 gr yağlı kuzu eti

  • 3 soğan

  • 3 domates

  • 5-6 su bardağı su

  • 3 limon

  • 1 çorba kaşığı kuyruk yağı

  • 1 çorba kaşığı sade yağ

  • Tuz
  • Bamya Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

    Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun.Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın.Eti küçük küpler şeklinde doğrayın.Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.Domatesleri rendeleyin.
    Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin.Soğan ve eti kavurun.Rendelenmiş domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın.Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin.Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin.Sıcak olarak servis yapın.