Bamya

0
638

Bamya tarifi için Malzemeler :

  • ½ kg bamya

  • 1 soğan

  • 3 Limon

  • 150 gr kuzu kuşbaşı et

  • 1 domates

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 su bardağı kemik suyu

  • 50 gr tereyağı

  • Şeker,

  • Tuz
  • Bamya yemeğinin hazırlanışı:

    Bamya ve limonun yarısını bütün olarak az suyla haşlayıp, süzün. Soğanı ince kıyın, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Eti ekleyip 5 dakika kadar kavurun, salçayı ilave ettikten sonra 3 dakika kadar kavurup kemik suyunu ilave edin.
    Bamyayı ete ekleyin, üzerine yarım limon sıkın. Domatesi küp doğrayın, tencereye ilave ettikten 5 dakika sonra ocağı kapatın, tuzlayıp, servis yapın

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikZencefilli Patlıcan Ezmesi
    Sonraki İçerikDana Haşlama