Bandırma

0
1057

Bandırma tarifi için Malzemeler :

  • 1 adet tavuk
  • 4 adet yufka
  • 150 gr tereyağ
  • 100 gr ceviz
  • Tuz, karabiber
  • Bandırma yemeğinin hazırlanışı:

    Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 saniye pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBamyalı Piliç
    Sonraki İçerikBEŞAMEL SOSLU TAVUK