Banduma

0
1007

Banduma tarifi için Malzemeler :

  • 35 cm çapında 4 ev yufkası

  • 2 tavuk göğüs eti

  • 1 kâse tavuk suyu

  • Dövülmüş ceviz içi
  • Banduma yemeğinin hazırlanışı:

    Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın.Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın.Yufkaları sekiz parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın.Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
    Tereyağını eritin.Tavuk suyunu kaynatın.Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin.Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin.İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın.En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin.Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin.Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBademli Üzümlü Biftek
    Sonraki İçerikBeef Stroganoff