Barbunya Çorbası

0
602

Barbunya Çorbası tarifi için Malzemeler :

• 7 yemek kaşığı tarhana,

• 2 adet sivri biber,

• ½ demet dereotu,

• ½ su bardağı barbunya fasulyesi,

• 2 diş sarmısak,

• 3 yemek kaşığı tereyağ,

• 1 yemek kaşığı tuzot,

• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.

Barbunya Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here