Barbunya Çorbası

0
740

Barbunya Çorbası tarifi için Malzemeler :

• 7 yemek kaşığı tarhana,

• 2 adet sivri biber,

• ½ demet dereotu,

• ½ su bardağı barbunya fasulyesi,

• 2 diş sarmısak,

• 3 yemek kaşığı tereyağ,

• 1 yemek kaşığı tuzot,

• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.

Barbunya Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.