Bavarua

0
1128

Bavarua tarifi için Malzemeler :

  • 1/2 lt (2 bardak) süt
  • 150 gr (3/ 4 bardak) toz şeker
  • 15 gr jelatin
  • 1 bardak krem şanti
  • ½ paket şekerli vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yeşil fıstık (tuzsuz)
  • 3 yumurta sarısı
  • Bavarua yemeğinin hazırlanışı:

    Şeker, un, yumurta sarısı, limon kabuğu ve vanilyayı bir tencereye koyup iyice karıştırın. Sıcak sütü azar azar katarak yedirin. Sonra da krem şanti katın. Ateş üzerinde devamlı karıştırarak kaynama derecesine kadar pişirin. Jelatini 10 dakika soğuk suda bekletin, sonra da suyunu süzüp kremaya katın. Ara sıra karıştırarak soğutun. Bir puding kalıbını yağlayıp, kıyılmış yeşil fıstık ve toz şeker serpin. Kremayı içine boşaltın ve buzdolabında dondurun. Kalıbı önce sıcak suya batırın ve yarım dakika sonra da yuvarlak bir tabağa ters çevirin. Ahududu veya kayısı salçasıyla servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBallı Muzlu Ayva Tatlısı
    Sonraki İçerikLimon Marmelatı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here