Beğendili Patlıcan Kebabı

0
467

Beğendili Patlıcan Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)

  • 2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)

  • 2 Adet Soğan

  • 2 Yemek kaşığı Tereyağı

  • Yarım kilo bıçak kıyması

  • 2 Adet Rende Domates ve Salça

  • Kızartmak İçin:

  • Yeteri kadar

  • sıvı yağ

  • Besamel Sos için :

  • 1 Yemek kaşığı Un

  • 1 Çay Bardağı Süt

  • Yeteri kadar tuz
  • Beğendili Patlıcan Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla limon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın. Besamel sos hazırlayın. İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin. Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın. Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın. Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve basamel sosu ekleyin. Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBademli Balık Kebabı
    Sonraki İçerikBeykoz Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here