Beşamel Soslu Balık

0
836

Beşamel Soslu Balık tarifi için Malzemeler :

  • Mezgit fileto (dondurulmu-Superfresh)

  • Sıvı yağ

  • Su

  • 500 gram erişte

  • Margarin

  • Ketçap

  • Tuz,

  • karabiber,

  • köri

  • Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağ

  • ½ su bardağı un

  • 1 su bardağı süt
  • Beşamel Soslu Balık yemeğinin hazırlanışı:

    Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını tavada eritin. Tereyağına unu ilave edin. Un sararmaya başladığında sütü azar azar ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
    Çözülmüş mezgit filetoları yuvarlayarak uçlarını açılmaması için birer kürdanla tutturun. Üzerlerine bir fırça ile sıvı yağ sürün, tuz ve karabiber serpin ve tepsiye dizin. Az su ilave edip tepsinin üstünü aluminyum folyo ile kaplayın. Orta hararetli fırında 30 dakika pişirin.
    Tepsiyi fırından alıp üzerindeki folyoyu ve balıklardaki kürdanları çıkarın. Beşamel sosu balıkların üzerine gezdirin ve tekrar fırına verin. Beşamel sos pişene kadar bekletin.
    Erişteyi suda haşlayıp kevgirde süzün. Tencereye alıp az tereyağ ile tadlandırın. Piºerken ketçap ilave edin.
    Sevis tabaklarına erişteyi yayvan olarak yerleştirin ve üzerlerine soslu balık filetoları yerleştirip sıcak servis yapın