Beşamel Soslu Enginar

0
551

Beşamel Soslu Enginar tarifi için Malzemeler :

  • 8 adet Enginar
  • 1 su bardağı Süt
  • 1 çorba kaşığı Un
  • 75 gr Margarin
  • 1 adet Limon suyu
  • 50 gr Kaşar
  • 125 gr Çiğ krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Beşamel Soslu Enginar yemeğinin hazırlanışı:

    Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın.
    Alıntı:eceerken.net

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBarbunyalı Dip
    Sonraki İçerikBeşamelli Kıymalı Enginar

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here