BEŞAMEL SOSLU TAVUK

0
716

BEŞAMEL SOSLU TAVUK tarifi için Malzemeler :

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağı
  • Arzu edilirse rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz
  • BEŞAMEL SOSLU TAVUK yemeğinin hazırlanışı:

    Tavukları haşlayın ve soğuduğunda tavuk etlerini tıftın. Tuz ve karabiberle tavukları karıştırın ve borcama yerleştirin.

    Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edin.(Kısık ateşte.) Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve muhallebi gibi pişirin.

    Bu sosuda tavukların üzerine dökün. Dilerseniz üzerine bol rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBandırma
    Sonraki İçerikBiberiyeli Tavuk