Beykoz Kebabı

0
509

Beykoz Kebabı tarifi için Malzemeler :

• 375 ml (1 1/2 su bardağı) ayçiçek yağı

• 5 adet orta boy kemer patlıcanı

• 3 adet dolmalık biber

• 15 g (1 çorba k.) margarin

• 5 x 125 g dana eti

• 100 g (1 orta boy) soğan

• 7.5 g (1 çorba k.) un

• 1/2 çorba k. salça

• 6 su bardağı su

• Tuz, taze çekilmiş karabiber

• 3 adet orta boy domates

Beykoz Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak patlıcanları 2 cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, 20-30 dakika acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp, kurulayın.

Biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyip, uzunlamasına ikiye kesin. Domatesleri ikiye kesin.
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın; patlıcanları ve biberleri patlıcanlar altın sarısı bir renk almcaya kadar kızartın. Margarini bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık alt üst ederek, her iki yanları da iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika pişirip, tencereden alın. Aynı tencerede, soğanı birkaç dakika sote edin. Unu eleyerek tencereye katın. Bir tahta spatula ile sık sık karıştırarak, unu hafifçe pembeleştirin. Salçayı ilave edin. 1 dakika kadar da salçayı, yine karıştırmaya devam ederek, kavurun. Daha sonra etleri ilave edin. Suyunu sıcak olarak katın. Bir taşım kaynatın, tuzunu ve biberini koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, etleri ağır ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar, pişirin. Etleri tencereden çıkarın. Soğuyunca kızarmış patlıcanlara sarın. Kızarmış biberleri ve domates parçalarını kürdanla tutturun.

Etleri ısıya dayanıklı derince bir kaba yerleştirin. Üzerlerine pişme suyunu gezdirin. Kabı önceden 180° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, 15 dakika da fırında pişirin.
Pişme kabının içinde gerçek bir Beykoz Kebabı için üzerine dilerseniz haşlanmış 1/2 kuzu beyni koyarak ve yanında dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBeğendili Patlıcan Kebabı
Sonraki İçerikBiber Kebabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here