BEZELYELİ BULGUR PİLAVI

0
847

BEZELYELİ BULGUR PİLAVI tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 buçuk su bardağı bezelye
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz, karabiber
  • BEZELYELİ BULGUR PİLAVI yemeğinin hazırlanışı:

    Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkartıp, doğrayınız, sarımsakları kıyınız. Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız.

    Dereotunu kıyınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz.

    Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz.

    En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz, karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz. Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBademli ve üzümlü pilav
    Sonraki İçerikBezelyeli Pilav